Home » Allt om motorcyklar

Allt om motorcyklar

På den här hemsidan kan du hitta allt du behöver veta om motorcyklar, vilka som är de mest kända tillverkarna, vad det finns för tävlingar och vad en motorcykel egentligen är. Fortsätt gärna läsa om du är intresserad eller om du är nyfiken och vill lära dig ännu mer om ämnet.

Några kända tillverkare

Bland de mest kända tillverkarna av motorcyklar kan nämnas exempelvis Harley-Davidson, Honda Motor Company, Limited och Yamaha Motor Corporation. Alla tre kan du läsa mer om i andra artiklar på den här hemsidan. I de artiklarna kan du också hitta rolig kuriosa och saker som du kanske inte visste sedan innan. Till exempel att Harley fick stå först i namnet Harley-Davidson eftersom bröderna Davidson ville försäkra sig om att Harley skulle vara kvar i firman.

Andra roliga kuriosa är att Honda Motor Company också tillverkar robotar. Utöver att de tillverkar motorfordon. Samt att Yamaha Motor Corporation inte var helt självklara som motorfordons tillverkare från början.

Tävlingar och mer om motorsport

Precis som det finns stora tävlingar i fotboll som t.ex. Euros, finns det även stor tävlingar inom motorsporten. På den här sidan kan du också hitta mycket mer information om olika tävlingsformer och nyheter om motorsport. Dessutom finns det artiklar som berör motorsportens historia och annat fördjupande material.

Exempelvis kan du läsa mer om stora kända svenska tävlingar som körs med motorcykel i genren roadracing. Bland annat Gotland Grand National och Novemberkåsan. Novemberkåsan är den äldsta tävlingen i Sverige och den hade premiär redan 1915. Den har gått av stapeln i november varje år med undantag för första och andra världskriget samt på grund av trafikomläggningen 1967.

Oavsett om du redan är väldigt påläst och intresserad av ämnet motorcyklar eller om du precis har funderat på att ta motorcykelkörkort är den här sidan något för dig. Bland alla artiklar finns det tips om var du kan läsa ännu mer fördjupad information om motorcyklar också. Allt för att ge dig som motorcykelfantast så mycket inspiration och kunskap som möjligt.