Home » Gå med i en motorcykelklubb

Gå med i en motorcykelklubb

Är motorcyklar ditt stora intresse och drömmer du kanske om en gemenskap som är svår att hitta på annat håll? Då kanske du även har funderat på att bli medlem i en motorcykelklubb. Ett mycket vanligt missförstånd är att medlemmar i en MC-klubb är riktiga tuffingar och hårdingar som mer än gärna utför kriminella handlingar. Så är dock inte fallet. Visst finns det MC-klubbar som inte bådar gott, men majoriteten av alla klubbar fokuserar på gemenskap, glädje och massa mc-åkande tillsammans.

Så fungerar det

Att vara intresserad av motorsport och motorcyklar är idag väldigt vanligt, men vill du vara med i en MC-klubb krävs mer än så. Här är det viktigt att vara införstådd med att en MC-klubb inte är för alla och att det inte är någon förening där man öppet kan söka om medlemskap, som på en båtklubb. Många medlemmar menar istället att klubben är som ett brödraskap där likasinnade träffas och ställer upp för varandra i vått och torrt – i de flesta fall för resten av sitt liv.

För att kunna bli medlem i en MC-klubb är det första steget att lära känna klubben. Det är viktigt att de befintliga medlemmarna får veta vem du är och vet att de kan lita på dig. Du måste också passa in med resten av medlemmarna, vilket är något som bara medlemmarna själva kan avgöra om du gör eller inte. Det vanligaste är att man får kontakt med en MC-klubb via en vän och får då börja sin resa som provmedlem.

Obs! Skulle det vara så att du får chansen att vara provmedlem, men blir nekad ett medlemskap, så ska du inte hänga läpp. Bara för att du inte passade i just denna klubb betyder det inte att du inte kommer att passa i en annan. Om du är intresserad av att bli medlem i en MC-klubb är det bara att leta tills du hittar rätt.