Home » cxclub » Honda, en japansk jätte inom branschen

Honda, en japansk jätte inom branschen

Om du är intresserad av motorcyklar har du säkert hört talas om Honda. De tillsammans med bland andra Harley-Davidson och Yamaha är ledande på marknaden över motorfordon. Men, de tillverkar inte bara motorcyklar utan även bilar, mopeder och en hel del annat som du kan läsa om nedan.

Om Honda

Honda Motor Company, Limited som bolaget heter har funnits sedan slutet av 40-talet. De tillverkar främst motorfordon av olika slag och teknik. De har sitt huvudkontor i Tokyo och mycket av deras verksamhet äger rum i Japan. Idag har Honda Motor Company, Limited över 200.000 anställda. Enligt vissa källor är Honda världens största tillverkare av motorcyklar. De jämförs ofta med Yamaha och Harley-Davidson, men de säljer klart mest.

Utöver att vara en stor försäljare och tillverkare av motorcyklar så är de också kända för sin omfattande produktion av bilar. I Sverige säljs deras SUV CR-3, men i USA är de mer kända för lite flådigare bilar. Att Hondas bilproduktion också gått så bra sägs bero på att deras motorer är körglada.

Goldwing

En av Hondas mer kända motorcyklar är Honda Gold Wing. Motorcykeln kallas ofta för Goldwing bara och den är ensam i sitt slag. Modellen började tillverkas redan på 70-talet och den är känd för att vara en tung touringmotorcykel. Den har förändrats en hel del sen tillverkningen av den startade och framför allt motorn har förbättrats mycket.

Kuriosa och nyheter

Här är ett exempel på Hondas senaste uppfinningar. Allt för att tillverka nya möjligheter för hundägare att på ett säkert sätt transportera sina hundar.

Honda tillverkar robotar och jetmotorer också, det gör ingen av de andra ledande tillverkarna av motorcyklar. De tillverkar dessutom mer än fem miljoner motorfordon per år. Viket också i allra högsta grad har bidragit till deras ståndpunkt på marknaden. De benämns ofta som Japans motsvarighet till Tysklands BMW.

Honda har dessutom arbetat mycket med att synas och sponsra tävlingsverksamhet av olika slag. På det sättet har de också fastnat i folks medvetande. På 60-talet var de med i ett antal olika formel 1 tävlingar, något som de stöttat med sin tillverkning under de senaste åren också. Precis som Yamaha är Honda också ett märke som förekommer i olika roadracing-tävlingar.