Home » cxclub » Motorcykelklubbar nu och då

Motorcykelklubbar nu och då

Är du medlem i en motorcykelklubb eller är du intresserad av att bli? Då är den här artikeln något för dig. Här nedan kan du läsa mer om motorcykelklubbar som varit kända och ökända genom tiderna.

Motorcykelklubbar som begrepp

En motorcykelklubb eller en MC-klubb som de ofta också kallas är i regel en klubb för dem som är intresserade av motorcyklar. Generellt har den här typen av klubb två fokus, antingen fokuserar klubben på att åka motorcykel tillsammans och/eller så fokuserar de på att vara en mötesplats för de som är intresserade av fordonet. Historiskt så har motorcykelklubbarna värnat om medlemmarnas intresse och fungerat som en rolig mötesplats för dem som delar intresset.

Dock har begreppet motorcykelklubb fått en mer negativ klang sedan det visade sig att vissa motorcykelklubbar också bedrev kriminell verksamhet. De mest ökända är Hells Angels och Bandidos. Motorcykelklubbarna som inte tillhör den här kategorin har aktivt fått arbeta med att inte förknippas med kriminalitet och numera är de inte lika starkt sammanlänkade.

Motorcykelklubbar som förening och de som bedriver organiserad brottslighet tar båda avstamp ur den amerikanska kulturen. Kanske beror det på att motorcyklarna alltid varit populära där samt för att de är bra på att organisera sig i intresseföreningar. I vilket fall så märks det på olika sätt i de olika föreningarna som är aktiva i Sverige idag också.

Motorcykelklubbar idag

Idag finns det en rad olika motorcykelklubbar som arbetar för välgörande ändamål och som aktivt bedriver verksamhet vars syfte är att få ungdomar att engagera sig i olika saker som inte har med kriminella gäng att göra. Här kan du läsa mer om en person som verkligen använde sin motorcykel till ett gott ändamål.

Det är en bit kvar innan motorcykelklubbarna lyckas stå helt frikopplade från de ökända kriminella gängen. Men, de har kommit långt i det arbetet och idag är många medvetna om att alla klubbar inte sysslar med kriminalitet och liknande. Förhoppningsvis blir det ännu bättre i framtiden. Och den gemensamma föreningen Sveriges Motorcyklister hanterar dagligen den här typen av problem. Tillsammans kan de förmodligen vända den negativa klagan som motorcykelklubbarna dragits med de senaste åren.