Home » Vilken motorcykel ska man välja?

Vilken motorcykel ska man välja?

Är det dags att köpa en ny hoj eller är det kanske den allra första motorcykeln som du är på jakt efter? Att köpa en ny motorcykel är för många en väldigt stor händelse som innebär en hel del utgifter. Det är således viktigt att man väljer rätt typ av hoj. Det ska vara en motorcykel som man faktiskt får användning för och som lämpar sig för ändamålet.

Så väljer du rätt

Det första du ska fundera över är vilken typ av motorcykel som passar dig bäst. Marknaden erbjuder mängder med olika alternativ där designerna varierar kraftigt. Du kommer bland annat att hitta allround mc, sporthojar, offroad, naked bikes och många fler. Vilken modell som passar dig bäst beror helt enkelt på vad du planerar att använda motorcykeln till.

När du har bestämt vilken modell du vill ha är det dags att gå vidare till märke och tillverkare. Yamaha är en stor favorit, men så är även Honda och Kawasaki. Majoriteten av alla som köper en ny mc väljer märke efter smak, men vilket märke man har råd med beror också på budget. En budget är något som du bör sätta rätt tidigt i köpprocessen. På så sätt blir det enklare för dig att sålla bort de alternativ som överstiger budgeten, och valet blir lättare.

Sist, men inte minst, kan det vara bra att fundera över om du vill köpa en ny eller en begagnad mc. Är du t.ex. intresserad av Honda kan du med fördel hitta många bra alternativ på andrahandsmarknaden, men vill du få med en garanti är ett nyköp alltid att föredra. Huruvida man väljer att köpa en begagnad eller inte beror också detta på budgeten, men här kan även tidigare kunskap och erfarenhet vara avgörande. Om du inte vet vad du ska titta efter finns det risk att du åker på en riktig nitlott och “köper grisen i säcken” av en oseriös säljare.